Volledig scherm
Hanne van Aart is voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Loon op Zand. © Beeld werkt

Hanne van Aart, jongste burgemeester: 'Ik weet zeker dat ik het kan'

KAATSHEUVEL - Vol vertrouwen begint Hanne van Aart op 32-jarige leeftijd in Loon op Zand als jongste burgemeester van het land. Ze is klaar voor dit zware ambt. ,,Iedere carrièrestap die ik zette, voelde goed. Deze ook."     

Hanne van Aart beleeft een hectische vrijdag, nadat ze donderdagavond in Kaatsheuvel de raadzaal binnenstapte als de voorgedragen opvolgster van burgemeester Wim Luijendijk. ,,Overweldigend, zoveel felicitaties en leuke reacties ik heb gehad. Veel belangstelling van de media, ook landelijk. Wel begrijpelijk, gezien mijn leeftijd, het ambt en het feit dat ik vrouw ben. Die drie samen zorgen voor een ongebruikelijke combinatie. Vandaar de grote aandacht". 

Maar aan de kwaliteiten van de charmante 32-jarige bestuurder, nu nog VVD-wethouder van Heusden, hoeft niemand te twijfelen. Dat doet de jongste burgemeester van Nederland zelf namelijk ook niet. ,,Ik wilde graag een politieke carrière. Heb daar hard voor gewerkt vanaf het moment dat ik raadslid werd in 2010. Daarna kon ik me verder ontwikkelen tot fractievoorzitter en wethouder. Ik ben de mensen dankbaar die me dat gegund hebben. Ik voelde me goed bij iedere stap die ik zette. Wist zeker dat ik het kon. Ook nu is dat weer zo."

Lees zaterdag het hele interview met Hanne van Aart in het Brabants Dagblad.

Tilburg e.o.