Volledig scherm
De hennepplantage in de woning aan de Oudevaert in Kaatsheuvel. © Politie Langstraat

Hennepwoning in Kaatsheuvel half jaar op slot

KAATSHEUVEL - Een woning aan de Oudevaert in Kaatsheuvel die werd gebruikt voor wietteelt moet een half jaar dicht. Op last van burgemeester Hanne van Aart is het drugspand met ingang van maandag 10 september gesloten. 

Op woensdag 8 augustus trof de politie in dit pand een in werking zijnde hennepkwekerij aan. In de woning stonden 255 hennepplanten en er was sprake van diefstal van stroom.

Normaal jaar gesloten

Het bleek dat de woning niet als woonhuis werd gebruikt. Normaal gesproken geldt dan een sluitingstermijn van een jaar. Maar mede dankzij de verhuurder woningbouwvereniging Casade werd de hennepplantage opgerold. 

Door de actieve houding van Casade, haar samenwerking met gemeente en politie en de druk op de sociale woningmarkt wijkt de Loonse burgemeester af van de standaard-sluitingstermijn van 12 maanden. Zij sluit de woning aan de Oudevaert voor slechts 6 maanden.

  1. Vechtersbaas (38) doet aangifte tegen Efteling-medewerker na ruzie over parkeerkaart: 'Hij begon met schoppen’

    Vechters­baas (38) doet aangifte tegen Efteling-medewerker na ruzie over parkeer­kaart: 'Hij begon met schoppen’

    KAATSHEUVEL/TILBURG - De 38-jarige man uit Tilburg die dinsdag werd aangehouden na een vechtpartij bij de Efteling, gaat aangifte doen tegen een medewerker van het pretpark. Dat laat zijn advocaat Geoffrey Woodrow weten aan het Brabants Dagblad. Volgens zijn cliënt is niet hij, maar de medewerker met het geweld begonnen. De Efteling en de politie willen zolang het onderzoek loopt niet reageren.

Tilburg e.o.