Heidy Goedhart
Volledig scherm
Heidy Goedhart © Privéfoto

Hoger beroep baat Wim S. niet met
20 jaar cel voor moord op Heidy Goedhart: 'onvoorstelbaar leed toegebracht'

UPDATEDEN BOSCH - Met applaus van nabestaanden en familie werd maandagmiddag de uitspraak van het gerechtshof over de moord op Heidy Goedhart begroet. In hoger beroep werd daar 20 jaar celstraf uitgesproken tegen echtgenoot Wim S. (42).

Justitie eiste op 8 januari 18 jaar cel tegen hem, precies dezelfde straf als de rechtbank in Breda hem in mei 2016 oplegde.  De koele en berekenende manier waarop Wim S. zijn vrouw om het leven bracht én het jarenlang volharden in zijn leugens wogen volgens het hof in hoger beroep mee in de strafmaat, twee jaar extra dus. ,,Hij heeft onvoorstelbaar leed toegebracht, ook voor zijn kinderen die verder moeten leven met de dood van hun moeder en de wetenschap dat hun vader de dader was", aldus het hof.

Heidy Goedhart werd in december 2010 vermoord in de tuin van haar woning in Kaatsheuvel. Haar man werd al snel aangehouden als verdachte, maar moest uiteindelijk worden vrijgelaten. Toen de politie undercoveragenten inzette, biechtte S. uiteindelijk op dat hij zijn vrouw had vermoord. 

Undercovers

Later kwam hij terug op die bekentenis: hij zou het verhaal slechts hebben opgedist omdat hij op die manier een baan zou kunnen krijgen. In de hoger beroepzaak stelde advocaat Jan-Hein Kuijpers dat de undercoveragenten de druk dusdanig hebben opgevoerd dat Wim S. zich gedwongen zag een valse bekentenis af te leggen. Justitie stelde dat er niks was met de manier waarop de undercovers te werk waren gegaan: ,,Het was volledig rechtmatig". 

Het gerechtshof bepaalde ook dat Wim S. een schadevergoeding van 264.000 euro moet belane aan zijn twee kinderen. De vordering was ingediend door Jeugdbescherming Brabant. De twee kinderen zijn, apart van elkaar, ondergebracht in pleeggezinnen. Het gerechtshof stelde vast dat het voor de kinderen vreselijk moet zijn om te leven met het gemis van hun moeder , 'maar ook met de wetenschap dat uitgerekend hun vader degene is die daar verantwoordelijk voor is'.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.