Volledig scherm
Voor de honden staat een verkoelend bad klaar bij Dog Wolluk. © John Schouten/Beeld Werkt

Honden goed gemutst in verkoelende vijver in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - In een weiland aan de Waalwijksebaan in Kaatsheuvel staat een parasol. Met dit tropische weer is het er heerlijk onder toeven. Een ijskoud glaasje fris erbij of wat sterkers zou het plaatje compleet maken. Maar drank is er niet te vinden.

Wel liggen onder het zonnescherm lege plastic zakjes. Poepzakjes, want elke dag laat Mariëlle Maas-Bolleboom (47), eigenaar van hondenuitlaatservice DogWolluk, op dit van camping Duinlust gehuurde perceel van bijna een hectare de viervoeters uit. Dan is het wel handig als het terrein schoon blijft.

Overtollige warmte
Woensdag zijn het er zeventien, een heel gemêleerd gezelschap. Opvallend, de beestjes zijn buitengewoon goed gemutst. Het lijkt wel alsof de honden geen last van het warme weer hebben, al verraden de tongen die uit hun bek hangen dat ze overtollige warmte lozen. „Toen ze hier aankwamen hebben ze eerst nog lekker gerausd”, zegt de Waalwijkse. „Dat doen ze altijd, ze moeten toch hun energie kwijt. Daarna zijn ze het water in gegaan, verkoeling zoeken.”

Op elkaar gepakt
Met een bestelbus zijn de honden naar het weiland vervoerd. Op elkaar gepakt, dat is met deze temperaturen niet prettig. „Daar hebben de beesten geen last van, hoor. Er zit airco in. En de lucht wordt gezuiverd. Nu het zo heet is, liggen er op de vloer koelmatten.”

Maas: „Je moet ze constant in de gaten houden. Zeker nu het zo warm is. Ze moeten alleen niet in de zon gaan liggen, want dan kan een hond oververhit raken. Ze worden dan heel suf. Of ze gaan schuimbekken.”

Tilburg e.o.