Volledig scherm
Alles in één blik: Christoph Némethy (links) geeft de amazone tips hoe zij haar paard zodanig moet zien te beheersen dat ze ook nog eens het doel weet te raken. © Beeld Werkt

Hongaarse prof vertelt hoe het moet

KAATSHEUVEL - Als je wilt leren boogschieten te paard dan moet je les krijgen van Christoph Némethy uit Hongarije. Hij was dit weekend te gast bij vereniging Paard en Boog in Kaatsheuvel. 

Némethy maakt internationaal promotie voor de sport en organiseerde afgelopen juli nog het eerste WK boogschieten te paard. Némethy heeft ook een trainingslocatie in Hongarije. Alledrie de Nederlandse clubs in deze tak van sport maken gebruik van zijn trainingsmethode. Paard en Boog reist twee of drie keer per jaar af naar Hongarije, maar ditmaal kwam Némethy dus naar Kaatsheuvel. 

  1. Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND - Het bedrijf Heton uit Kerkrade gaat vanaf 6 juli 2019, de exploitatie van de Werft en de Wetering, voor de gemeente Loon op Zand uitvoeren. Heton verzorgt reeds sinds 1996 de exploitatie van de binnensportaccommodaties en multifunctionele gebouwen. Nadat in 2017 de exploitant Stichting Multiculturele Centra (SMC) failliet was gegaan is het beheer in handen van Het Eindhovense Hydra Sport. Bijzonderheden over het contract heeft de gemeente nog niet bekend gemaakt.

Tilburg e.o.