Volledig scherm
Hoofdman Jan van Riel van gilde Sint Ambrosius wordt onderscheiden © Sint Ambrosius

Hoofdman van jubilerend gilde Sint Ambrosius in Loon op Zand onderscheiden

LOON OP ZAND - Tijdens de viering van het 235-jarig bestaan van gilde Sint Ambrosius in Loon op Zand werd hoofdman Jan van Riel zondag verrast. Hij kreeg van het kringbestuur een hoge onderscheiding. 

In vol ornaat en met slaande trom en vliegend vendel trok het gilde naar Het Witte Kasteel. Burgemeester Hanne van Aart feliciteerde er het gilde en de hoofdman, die zijn 35-jarig jubileum vierde.  

Van Aart haalde de verbouwingen van het gildehuis aan de Klokkenlaan aan en het gelijkwaardig stellen van vrouwen binnen het gilde. Volgens Van Aart is hoofdman Van Riel van dat laatste altijd een voorvechter geweest. 

In zilver verguld

Jurgen Swinkels, kringhoofdman van gildekring Maasland, verraste Van Riel daarna met de kringonderscheiding ‘In zilver verguld’.

Van Riel zelf bood aan het eind van zijn toespraak het Witte Kasteel de portretten van acht hoofdmannen in bruikleen aan. Ze zijn gemaakt door Nanouk Weijnen. 

Een expositie in het Witte Kasteel, met werk van Nanouk Weijnen en van Marie-José van Riel-Dekkers (echtgenote van de hoofdman), is nog te bezoeken op de zondagen 15 en 29 september en op 6 oktober. Rondleidingen zijn om 11.30 en 14.00 uur.

Volledig scherm
Hoofdman Jan van Riel © Gilde St. Ambrosius Loon op Zand
Volledig scherm
Werk van Marie-José van Riel is te zien in het Witte Kasteel © Sint Ambrosius
Volledig scherm
Werk van Nanouk Weijnen is te zien in het Witte Kasteel © Sint Ambrosius

Tilburg e.o.