Volledig scherm
De hoogste toren van de nieuwe attractie in de Efteling is bijna af. © Still YouTube

Hoogste punt nieuwe Efteling-attractie Symbolica bijna bereikt (video)

KAATSHEUVEL - Nog even geduld en dan is het hoogste punt van de nieuwe attractie Symbolica in de Efteling bereikt. Met man en macht wordt er in Kaatsheuvel gewerkt aan nieuwe torens, kozijnen en daken op het gebouw. De constructie moet uiteindelijk het nieuwe 'Paleis der Fantasie' worden.

Efteling-watcher Looopings meldt donderdag dat het waarschijnlijk nog een maand of negen duurt voordat de attractie open kan voor het publiek. De bouw van het paleis ligt op schema.

Beleving
Symbolica zal bestaan uit drie verschillende routes, 'die allemaal beschikken over een geheel eigen avontuur door verborgen kamers'. De familie-attractie en tevens darkride zal bestaan uit verschillende ruimtes en 'magische gangen'. Bezoekers zitten in 'fantasievaarders' met zes zitplaatsen. Het publiek komt op audiëntie bij de koning in het Paleis. Volgens het bijbehorende verhaal heet de koning Pardulfus Domerano. Hij is de vader van Pardijntje, de vriendin van Efteling-mascotte Pardoes. ​

In 2017 moet de attractie klaar zijn. De nieuwe attractie is onderdeel van het 65-jarig jubileum van de Efteling. De kosten voor Symbolica bedragen 35 miljoen euro.

Lees meer nieuws over de Efteling op bd.nl/efteling en bekijk ook een filmpje van de bouw.

In de zomer van 2017 opent de Efteling de nieuwe darkride ‘Symbolica: Paleis der Fantasie’. Symbolica wordt een overdekte attractie voor de hele familie, zoals bijvoorbeeld de bekende attracties Droomvlucht, Fata Morgana en Carnaval Festival in de Efteling ook zijn. Centraal in de rit staat de wisselwerking tussen werkelijkheid, droom en fantasie. De nieuwe attractie maakt deel uit van het 65-jarig jubileum van de Efteling en komt middenin het park te staan. https://www.efteling.com/nl/park/attracties/symbolica http://www.etf.nl/ride-systems/imagin... Abonneer: https://www.youtube.com/eftel1ngfan Facebook https://www.facebook.com/groups/EftelingFans Instagram https://www.instagram.com/eftel1ngfan Twitter https://twitter.com/84eric Soundcloud https://soundcloud.com/eric-rovers

Tilburg e.o.