Volledig scherm
Langs de Horst in Kaatsheuvel moet een hotel komen. © Nico Snels/BD

Hotelplan aan Horst in Kaatsheuvel strandt

LOON OP ZAND - Er komt geen Accor Hotel aan de Horst in Kaatsheuvel. Ontwikkelaar Willem-Jan van Zon van Paradepaard Beheer BV heeft zich teruggetrokken. „Ik ben afgehaakt”, laat hij weten.

Samen met Bouwgroep Moonen BV was Van Zon met de gemeente Loon op Zand in gesprek over de realisering van het zo gewenste hotel, ten noorden van de Europalaan richting Duinlaan. „Het plan was een hotel met 200 tot 240 kamers, vooral gericht op bezoekers van de Efteling.”

Verwarring
'Helaas' zijn de onderhandelingen met de eigenaren over de prijs van de grond vastgelopen, aldus de initiatiefnemer. „Het bestemmingsplan moet gewijzigd worden, maar de te hoge koopsommen waren al gebaseerd op de nieuwe bestemming.” Het besluit van Van Zon verrast wethouder Gerard Bruijniks (GemeenteBelangen), die wel wist van wat ‘verwarring’ over de eigendom van de gronden. „Maar mogelijk meldt zich binnenkort een tweede partij”, reageert hij optimistisch.

Paradepaard Beheer is eigenaar van de Odyssey Hotel Groep met Hotel Nassau in Breda, Boutique Hotel Glow in Eindhoven, Holiday Inn Express in Amsterdam en zeven hotels in Duitsland. Tot de Accor Hotels behoren onder meer populaire ketens als Ibis, Mercure, Novotel.

Tilburg e.o.