Volledig scherm
Het drugslab zat in de achtertuin van dit huis. © FPMB

Huis met drugslab in de achtertuin in Kaatsheuvel wordt drie maanden gesloten

UPDATEKAATSHEUVEL - Het huis aan het Prins Mauritsplein in Kaatsheuvel waar vrijdagmiddag in de achtertuin een drugslab werd aangetroffen wordt drie maanden gesloten. Dat heeft de gemeente Loon op Zand besloten. In de achtertuin van de woning vonden vrijdagmiddag twee 48-jarige mannen uit Kaatsheuvel de dood.

Zij zijn vermoedelijk door inademing van koolmonoxide in het amfitamine-lab om het leven genomen. Een 21-jarige bewoner van het huis - zoon van een van de doden - is aangehouden en zit vast voor verhoor.

Buurtpreventieteam

De recherche heeft zaterdag de hele dag onderzoek gedaan in het huis, de achtertuin, garage en auto van de bewoner van de woning. De gemeente heeft het besluit tot het sluiten van de woning genomen in het kader van de opium- en gemeentewet. 

Volgens burgemeester Wim Luijendijk krijgen de omwonenden van het drugspand zaterdagmiddag een informatiebrief in de bus. Ook wordt aan omwonenden die daar behoefte aan hebben de mogelijkheid geboden te praten met onder andere het buurtpreventieteam en Slachtofferhulp.

Tekst gaat door onder de foto.

Volledig scherm
Het huis is gesloten door de burgemeester. © FPMB

Aangrijpende gebeurtenis

Burgemeester Luijendijk is nog onthutst over de zaak en de gevolgen. ,,Dit is een uitermate aangrijpende gebeurtenis. Vanwege de slachtoffers, maar ook omdat er omwonenden en buurtgenoten in een supergevaarlijke situatie zijn gebracht. Dit is volstrekt ontoelaatbaar. Willens en wetens zijn er mensen in een woonwijk in gevaar gebracht."

Hij hoopt dat het sluiten van het drugspand een afschrikwekkende werking heeft. Daarnaast hoopt hij dat omwonden zich melden bij gemeente of politie wanneer zij mogelijk verdachte activiteiten of situaties aantreffen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tilburgse lookalike van James Corden zingt met Lamme Frans in carnavalsparodie Carpool Carnaoke
    video

    Tilburgse lookalike van James Corden zingt met Lamme Frans in carnavals­pa­ro­die Carpool Carnaoke

    TILBURG - Dit is dé Brabantse parodie op de populaire tv-serie Carpool Karaoke: Carpool Carnaoke! Vlak voor carnaval rijdt de Tilburger Thomas van Groningen (29), bekend van dj-duo Lanterfantje, met zijn favoriete carnavalszangers om hun hits mee te zingen. Wat het extra bijzonder maakt: de Tilburger lijkt sprekend op de presentator van de Britse Late Night Show met James Corden.

Tilburg e.o.