Volledig scherm
Fietswinkel Post heeft een ruime hoeveelheid fietsshirtjes in de winkel hangen, gedragen door profwielrenners. De shirts zijn afkomstig van een verzamelaar uit Made. © Sander Verhoeven/Beeld Werkt

"In dat shirt won Merkx de Tour van ’71!"

KAATSHEUVEL - ,,Dat weet ik nog goed. In dat shirt heeft hij de Tour van 1971 gewonnen." Dát shirt is van Eddy Merkx. Het hangt achter de toonbank van Post Fietsen in Kaatsheuvel.

In de zaak van Ryan en Tommy Post hangen ruim 500 wielershirts, afkomstig van beroepsrenners uit heel de wereld.

Het komt uit de gigantische verzameling, 5.000 stuks, van Henk Theuns uit Made. Post Fietsen heeft, tijdens de Tour de France, een selectie in bruikleen. ,,Henk schreef als jochie al renners aan, of hij hun shirt mocht hebben. De eerste is uit 1963, van Jo de Roo, een legende."

Koersen volgen
Maar ook de shirts van Jan Jansen, Anquetil, Kuiper en Thevenet hangen erbij. In de winkel wandelt Henk Meijers, organisator van de Ronde van Kaatsheuvel, ,,Als je het niet weet, vraag je het maar aan mij", zegt hij. Meijers volgt alle koersen, al decennia lang. Bij de ingang van de winkel hangt een aparte categorie: enkel gele truien.

,,Ken je die ook?" Post wijst op de leiderstrui van de 'Milk Race', de Ronde van Engeland. De handtekening van de renner is onleesbaar geworden. Henk Meijers is net weg, maar er zal ongetwijfeld nog een wielerfanaat binnenkomen die het shirt bij de juiste man kan plaatsen.

  1. Duurzaamheid centraal op toerismecongres gemeente Loon op Zand

    Duurzaamheid centraal op toerismecongres gemeente Loon op Zand

    KAATSHEUVEL - Een warm welkom kregen de deelnemers aan het Nationaal Leisurecongres van de gemeente Loon op Zand donderdagmorgen. Daarvoor zorgde een kudde van zo'n 150 schapen op het Anton Pieckplein voor Het Klavier. Schaapherder Bart van Ekkendonk onderstreepte zo enerzijds het thema 'De kracht van duurzaam toerisme' en tegelijk vroeg hij aandacht voor zijn eigen plan voor een educatieve boerderij ergens tussen Tilburg en de duinen.

Tilburg e.o.