Volledig scherm
Wethouder Jan Brekelmans (rechts) opent samen met bestuurder Herman Horst van de Bibliotheek Midden-Brabant het Informatiepunt Digitale Overheid in Het Klavier. © Pix4Profs/Jan Stads

Informatiepunt Digitale Overheid geopend in bibliotheek Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - In de bibliotheek in Kaatsheuvel is het eerste Informatiepunt Digitale Overheid gevestigd. De opening ervan vormde onderdeel van de startbijeenkomst voor de aanpak van de laaggeletterheid.  

De gemeente Loon op Zand met 23.350 inwoners telt zo'n 2.000 laaggeletterden. 

Vaak onderschat

Wethouder Jan Brekelmans: ,,Laaggeletterdheid en het effect hiervan wordt vaak onderschat. Aandacht hiervoor is van groot belang voor het welzijn van inwoners, die worstelen met taal,rekenen en digitale vaardigheden. Ik ben dan ook erg blij dat iedereen zich nu verenigt om inwoners die een taalachterstand hebben te helpen”. 

Openingstijden Informatiepunt

Het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek Kaatsheuvel is geopend van maandag t/m vrijdag tussen 14.00 en 17.00 uur en zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur. Ook kunnen mensen binnenlopen bij een van de spreekuren op verschillende locaties in de gemeente Loon op Zand. 

Het is niet nodig om een afspraak te maken of lid te zijn van de Bibliotheek. Hulp is gratis.

Taalhuis Loon op Zand

Bij het Taalhuis Loon op Zand kunnen inwoners in de toekomst terecht voor informatie en voor het aanbod van de samenwerkende (zorg)partners. De voorziening maakt onderdeel uit van het Taalnetwerk Midden-Brabant, met Taalhuizen in Tilburg, Waalwijk, Dongen,Heusden, Goirle en Oisterwijk.

Tilburg e.o.