Volledig scherm
Bezoekers discussiëren over het concept masterplan. © Jan in 't Groen/BD

Inloopbijeenkomst plannen Efteling matig bezocht

KAATSHEUVEL - De inloopbijeenkomst over de uitbreidingsplannen van De Efteling, die dinsdagavond in het Klavier is gehouden, is matig bezocht. De inwoners van Loon op Zand mochten wederom hun visie geven over het ontwerp masterplan 2030.

Tot 16 november mogen burgers schriftelijk reageren. Het is daarna aan de gemeenteraad om definitieve keuzes te maken. De medewerkers van de Efteling en van de gemeente Loon op Zand kregen weinig kritische vragen. ,,De Efteling heeft de vorige inspraakavonden goed naar ons geluisterd”, klonk het veelvuldig.

Naast de grote verkeersstromen was er nóg een pijnpunt in de plannen. Als variant heeft De Efteling het zandpad van Hooispoor als doorgaande weg getekend. Dit stuit bij veel mensen op weerstand. Volgens De Efteling is echter alles nog open.

Lees woensdag 19 oktober meer over de inloopbijeenkomst in het Brabants Dagblad, editie Tilburg en Langstraat, of in de digitale krant.

  1. Duurzaamheid centraal op toerismecongres gemeente Loon op Zand

    Duurzaamheid centraal op toerismecongres gemeente Loon op Zand

    KAATSHEUVEL - Een warm welkom kregen de deelnemers aan het Nationaal Leisurecongres van de gemeente Loon op Zand donderdagmorgen. Daarvoor zorgde een kudde van zo'n 150 schapen op het Anton Pieckplein voor Het Klavier. Schaapherder Bart van Ekkendonk onderstreepte zo enerzijds het thema 'De kracht van duurzaam toerisme' en tegelijk vroeg hij aandacht voor zijn eigen plan voor een educatieve boerderij ergens tussen Tilburg en de duinen.

Tilburg e.o.