Volledig scherm
Luchtopname van De Efteling © De Efteling

Inspraak: vrees in Kaatsheuvel voor groeiplannen Efteling

KAATSHEUVEL - De voorgenomen groei van de Efteling blijft veel inwoners van Kaatsheuvel zorgen baren. Dat blijkt uit de ruim 100 inspraakreacties. Het college van Loon op Zand gaat de zienswijzen beoordelen en spreekt zich na de zomer uit. 

,,Onze opgave is om een goede balans te vinden tussen het bedrijfsbelang en de leefbaarheid voor onze burgers", stelt wethouder Gerard Bruijniks van GemeenteBelangen.  

Afgelopen zes weken lagen het voorontwerpbestemmingsplan 'Wereld van de Efteling 2030' en de 'Notitie Reikwijdte en Detailniveau' ter inzage. Veelal dezelfde personen, bewoners- en belangengroepen en instanties als bij het Masterplan hebben nu ook gereageerd. De insprekers wijzen nogmaals op de ongewenste gevolgen ten aanzien van het verkeer, parkeren, geluid, natuur en milieu en leefbaarheid voor Kaatsheuvel.

Vooral inwoners van het buitengebied maken zich ongerust over de grootschalige uitbreiding van het park. Gerekend wordt op jaarlijks vijf miljoen bezoekers in 2020 en zes tot zeven miljoen gasten in 2030. Dat zal leiden tot een enorme belasting voor de directe omgeving, zo stellen bewoners van met name Bernsehoef, Duiksehoef en Kraanven. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.