Volledig scherm
Joann van den Herik (19) uit Kaatsheuvel. © Joann van den Herik/Instagram

Joann uit Kaatsheuvel wordt derde in RTL-programma Curvy Supermodel

KAATSHEUVEL – Het was een spannende strijd, maar Joann van den Herik uit Kaatsheuvel is niet de winnares van het RTL-programma Curvy Supermodel. Ze nam het maandagavond in de live-uitzending op tegen Isadee, Stefanie en Anjali. Isadee ging er met de winst vandoor en won een modellencontract, Joann werd derde.

Wekenlang streden de modellen met een maatje meer om de titel ‘Curvy Supermodel 2018’. Ze deden shoots, gingen naar Marrakech en woonden met z’n allen in één huis. Het programma begon met twintig meiden. Iedere week viel er iemand af. Joann wist het tot de finale te schoppen.

Samen met Isadee, Stefanie en Anjali liep Joann maandagavond over de catwalk voor de live finale, die vanaf 20.30 uur werd uitgezonden. Stefanie viel als eerste af, daarna volgde Joann. Het ging uiteindelijk tussen Isadee en Anjali. Isadee verdiende volgens de jury en het publiek de eerste plek, Anjali eindigde op de tweede plaats.

Het nichtje van

Hoewel Joann voor haar televisieavontuur nog weinig ervaring had in de modellenwereld, was ze geen onbekende. Een paar maanden geleden ging ze viral als ‘het knappe nichtje van Gigi en Bella Hadid’. De twee zussen zijn wereldberoemd en heel succesvol in de modellenwereld. Ze wonen in Amerika, maar hebben een Nederlandse moeder. ,,Ze zijn supertrots op mij en vinden het heel leuk dat ik nu ook model wil worden. Veel mensen denken dat zij mij hebben geïnspireerd, maar ik wil dit al heel lang.”

Doel

Joann mag de wedstrijd dan niet hebben gewonnen, ze gaat gewoon door met haar prille modellencarrière. Sterker nog: ze heeft een missie. Ze wil dat alle lichamen worden opgenomen in de fashionindustrie. ,,Dat kan ik natuurlijk niet in mijn eentje doen, maar ik wil daar wel een deel van zijn.” Verder hoopt ze ooit een Vogue-cover binnen te slepen en wil ze een eigen kledinglijn lanceren, voor vrouwen van alle soorten en maten. Maar beter nog: lopen voor Victoria’s Secret. ,,Dat gaat allemaal pas gebeuren als de modewereld plussize modellen volledig accepteert.”

Volledig scherm
Joann van den Herik is trots op haar curves. © Joann van den Herik
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.