Volledig scherm
Opbouw Pleinfestival in 2017. © Beeld Werkt

Kaatsheuvel viert weer vier dagen feest op Pleinfestival

KAATSHEUVEL - De 36ste editie van het jaarlijkse Pleinfestival in Kaatsheuvel start donderdag  op het Anton Pieckplein met een familiemiddag. Nieuw dit jaar is de Efteling Seniorenmiddag op vrijdag, die staat in het teken van 750 jaar Loon op Zand. 

De Q-music party op vrijdagavond en het meezingfestijn op zaterdagavond, met onder meer Tino Martin, moeten dé klappers worden. Het festival wordt traditioneel afgesloten met een braderie.

Geen gewone braderie

,,We gaan proberen om de braderie om te bouwen naar een leisuremarkt, waar alles te beleven is op het gebied van vrije tijd”, zegt voorzitter Joost van de Wouw. Als de proef slaagt, wordt in 2020 de braderie definitief iets nieuws.

Geen aggregaten

Speciale aandacht is er dit jaar voor de omwonenden van het plein. ,,We willen dat de buren genieten van de reuring op het plein.” Voor het eerst zullen er voor de kermis geen aggregaten geplaatst worden, iets wat in het verleden voor overlast zorgde. ,,We hebben de kabels die onder het evenemententerrein van het Pr. Mauritsplein lagen eruit getrokken.” Aan het gratis festival werken zo'n 150 vrijwilligers mee. ,,Er zijn vrijwilligers die zelfs anderhalve week vakantie opnemen.”

Tilburg e.o.