Volledig scherm
© Thinkstock

Kaatsheuvelnaar verzet zich tegen kamerverhuur bij buurman

DEN HAAG/KAATSHEUVEL - De gemeente Loon op Zand moet in ieder geval een maximaal aantal bewoners vastleggen voor drie onzelfstandige kamerwoningen aan de Berndijksestraat in Kaatsheuvel. Dat verzoek legde Peter Gloudemans, die naast het pand woont, woensdag tijdens een rechtszaak op het bordje van de Raad van State.

Gloudemans vocht een omgevingsvergunning aan waarmee pandeigenaar Erik Jansen de verdieping boven de cafetaria Joey’s, naast Gloudemans' woning, tot drie kamerwoningen kan ombouwen. Jansen verhuurde al eerder kamers op de bovenverdieping, maar daar kwam eind 2014 na bezwaren van buurman Gloudemans een eind aan. De gemeente weigerde toen een vergunning voor kamerverhuur te verstrekken. Maar vorig jaar verleende de gemeente toch weer een vergunning.

Keukenblokken
,,Wat is nu het verschil met 2014? Toen niet en nu wel. Kunt u dat uitleggen?”, vroeg rechter en staatsraad Eric Daalder. Daarop bleek bleek dat er nu een aparte keukenruimte komt en dat er geen keukenblokken in de kamers mogen staan. ,,In de eerdere plannen was de keuken in één van de kamers en waren er twee kleine keukenblokken in de andere kamers. Dat zijn dan zelfstandige woningen en dat mag niet”, aldus de gemeentewoordvoerder.

Dakterras
Gloudemans is bang dat er straks tien mensen op de bovenverdieping naast zijn woning zitten, die ook gebruik kunnen maken van het dakterras. Volgens de bezwaarmaker zijn het pand en de buurt niet geschikt voor kamerverhuur, zeker niet als er geen beperkingen worden aangebracht. ,,Ik verhuur de kamers meestal aan stelletjes, niet als AirBnB aan toeristen", verweerde verhuurder Jansen zich.

Gloudemans hoopt dat de Raad van State het aantal bewoners van de kamers beperkt tot zes. De Raad doet binnen enkele weken uitspraak.

Tilburg e.o.