Volledig scherm
© Ka-thé

Kaatsheuvels Volkstoneel heet voortaan Ka-Thé

KAATSHEUVEL - Tijdens de uitvoering van Arsenicum en Oude Kant, vrijdagavond, heeft het Kaatsheuvels Volkstoneel haar nieuwe naam onthuld. De vereniging gaat vanaf nu verder als Ka-Thé.

,,Omdat onze toneelclub de laatste jaren veel meer brengt dan alleen volkstoneel vonden we dat we aan een nieuwe naam toe waren. Eentje die meer de lading dekt", verklaarde voorzitter Lieke van Galen de verandering. Er werd een prijsvraag uitgeschreven voor wie de meest originele naam kon verzinnen.

Uitleg naam
Waalwijker Koen Blok bleek met het beste idee te komen. Ka-Thé kan op verschillende manieren worden uitgelegd. ,,De naam is het fonetisch maken van KVT én het weglaten van ‘Volks’ in Kaatsheuvels VolksToneel “ka vé thé." Het toevoegen van de h in ‘thé’ is de link versterken naar theater/toneel.’ Naast de blik op de toekomst wordt ook het verleden van de vereniging daarmee gekoesterd.

Zaterdagavond en zondagmiddag speelt de toneelclub nog onder haar oude naam, in De Gildenbond. Tijdens de zaterdagvoorstelling zal prijswinnaar Koen Blok in het zonnetje worden gezet.

Tilburg e.o.