Volledig scherm
Francis Kuijk. © Roland J. Reinders/Omroep Max

Kaatsheuvelse Francis scoort met Australische roots in Heel Holland Bakt

KAATSHEUVEL – Francis Kuijk heeft zondagavond punten gescoord door terug te gaan naar haar Australische roots in de vijfde aflevering van Heel Holland Bakt. De Kaatsheuvelse mag volgende week terugkeren voor de zesde aflevering van het bakprogramma van Omroep Max.

Voor de eerste opdracht van de avond bakten de deelnemers een Hongaarse dobos torta. De jury was lovend over de taart van Francis. ,,Alles is wel heel goed uitgevoerd", zei Robèrt van Beckhoven over de taart met zeven lagen.

De deelnemers hadden deze week opnieuw moeite met de technische opdracht, waarvoor ze twaalf identieke Algerijnse bloemkoekjes moesten bakken. De Kaatsheuvelse stelde teleur en eindigde als laatste. ,,Het zijn er geen twaalf en ze zijn niet gaar", was het oordeel van de jury.

Emotioneel
Tijdens het bakken van de derde opdracht, een heus bouwwerk, werd Francis emotioneel. ,,Een deel van mij zal altijd Australiër blijven, hoe graag ik in Nederland woon.” Ze bakte voor het spektakelstuk het Sydney Opera House. De in Australië opgegroeide Kaatsheuvelse pinkte een traantje weg toen ze het over haar 'andere' thuisland had. ,,Ik mis het wel. Het leven in Nederland is goed, maar mijn familie zit daar. Af en toe is dat moeilijk.”

Het Australische baksel viel in de smaak bij de jury. ,,Francis ik vind het heel bijzonder dat je er niet alleen in geslaagd bent om het een Australisch uiterlijk te geven, maar ook de Australische smaken. Ik vind hem geweldig", aldus Janny.

Deelnemer Alper moest deze week de tent verlaten.

Tilburg e.o.