Volledig scherm
© Cor Schoenmaker

Kaatsheuvelse Trekkertrek meteen thuis op nieuwe locatie

KAATSHEUVEL - ,,Als organisatie hadden we het erg rustig, alles liep op rolletjes.” Corina Spierings van vriendenclub ’t Zooike kon al snel constateren dat de verhuizing naar een grotere locatie succesvol was. Op twee banen probeerden zaterdag de chauffeurs met hun tractoren de full pull te rijden. Dat betekende ook dat het publiek, zo’n 1800 mensen, tussen de manches door niet zo lang hoefde te wachten. Het aantal deelnemers was verdubbeld tot 180.

De vierde editie van de Trekkertrek vond plaats op een weiland achteraan de Erasstraat in Kaatsheuvel. Voorheen werd het evenement aan de Hoge Zandschel gehouden. Maar het spektakel groeide uit haar jasje en er werd een nieuw parcours gezocht en gevonden. En spektakel was het ook dit keer. Zwarte rookpluimen dreven over het publiek als de tractoren vol gas gaven, knetterende motoren en precisiewerk van de chauffeurs die in verschillende categorieën aan de start verschenen.

Voor het eerst was er ook een aparte damesklasse. Jong en oud vermaakte zich met de Trekkertrek, zowel op als buiten het wedstrijdparcours. ,,De jongste deelnemers waren 18, de oudste 87. Corina Spierings: ,,Dat was Mari Oerlemans uit Sprang-Capelle, zijn familie had hem aangemeld. Geweldig om te zien hoe die man genoot.” Ook wethouder Gerard Bruijniks nam plaats achter het stuur en hij wist zowaar met zijn machine de full pull te halen. Ook in de tent werden proeven afgelegd. Daar konden kinderen met speelgoed-tractoren hun kunsten vertonen. Na afloop bracht de traditionele Pulling Party publiek verder in feeststemming.

Volledig scherm
© Cor Schoenmaker
Volledig scherm
© Cor Schoenmaker

Tilburg e.o.