Volledig scherm
Francis Kuijk. © Roland J. Reinders/Omroep Max

Kaatsheuvelse wordt meesterbakker in Heel Holland Bakt

KAATSHEUVEL – Francis Kuijk is zondagavond tijdens de vierde aflevering van Heel Holland Bakt uitgeroepen tot meesterbakker.

De Kaatsheuvelse had tijdens alle opdrachten het beste gepresteerd.

Mooi gemaakt
De aflevering van deze week had geen strikt thema. Voor de eerste opdracht moesten de deelnemers een operataart maken. ,,Het is mooi gemaakt", zei jurylid Robèrt van Beckhoven over de taart die Francis bakte. Bij de technische opdracht, het maken van een traditioneel handgevormde pie, kwam de Kaatsheuvelse het beste uit de bus. ,,Qua uiterlijk lijkt dit het meest op wat we met een pie bedoelen", zei Janny over het baksel van Francis.

Ook bij de laatste opdracht, het spektakelstuk, gooide de deelneemster uit Kaatsheuvel hoge ogen. ,,Hij ziet eruit om in te happen. Hij is niet zo mooi als in de winkel, maar het is wel een taart waarvan je zegt 'die wil ik proeven'", aldus Janny. ,,Ik vind de vulling echt verrukkelijk", vulde Robèrt haar aan.

Uiteindelijk werd Francis verkozen tot meesterbakker van de week. Daarmee is ze ook door naar de vijfde aflevering van het tv-programma. Deelnemer Marcel moest zondagavond afscheid nemen.

Tilburg e.o.