Volledig scherm
Kees Grootswagers uit Kaatsheuvel. © Marc Bolsius

Kees Grootswagers ontvangt gemeentelijke erespeld Loon op Zand

DE MOER - Bij zijn afscheid als wethouder heeft Kees Grootswagers (56) de zilveren erespeld van de gemeente Loon op Zand gekregen. Burgemeester Hanne van Aart reikte de onderscheiding vrijdagmiddag uit op de receptie in 't Maoske in De Moer. 

De burgemeester bedankte hem voor zijn grote inzet en prees zijn verdiensten op maatschappelijk vlak. Afgelopen jaren stak hij veel tijd en energie in met name de samenwerking met de verenigingen. 

Recreatie en toerisme

Ook was hij de aanjager op het gebied van recreatie en toerisme en werkte hij vol passie met de ondernemers aan de leisuregemeente Loon op Zand. In de regio trok hij mede de kar voor de nationale parken Loonse en Drunense duinen en Van Gogh. 

Ontslag ingediend

Kaatsheuvelnaar Kees Grootswagers was van april 2014 tot september 2019 wethouder financiën, economische zaken en sport voor het CDA. Na de breuk van de coalitie met GemeenteBelangen en Voor Loon diende hij zijn ontslag in. 

Al sinds 1998 

De belastingambtenaar is sinds 1998 politiek actief binnen de CDA-afdeling in de gemeente Loon op Zand; eerst vier jaar als bestuurslid en daarna twaalf jaar als raadslid en de laatste vijfenhalf jaar als wethouder.     

Tilburg e.o.