Volledig scherm
Kermis Kaatsheuvel © Cor Schoenmaker

Kermis in Kaatsheuvel moet het hebben van de avonden

KAATSHEUVEL - Onder tropische temperaturen is de Kaatsheuvelse kermis vrijdag van start gegaan. Om 17.00 uur gingen de 15 attracties open, maar pas over zevenen druppelde er wat mensen het Mauritsplein op.

“Dat snap ik best,” zegt exploitant Joop Oudsen. “Met die hitte is het overal stil, dus ook bij ons.” Maar het mag best wat graden minder, vindt hij. “Dan is het ook overdag aantrekkelijk. Het is ook altijd wat hè. Vorig jaar hadden we regen en het WK-voetbal en nu het andere uiterste.”

Joop komt al meer dan vijftig jaar met zijn Lucky Cranes, de grijpers dus, in Kaatsheuvel. “Al vanaf ik een klein ventje was. Ik ken Kaatsheuvel erg goed en daarom zijn we zo blij dat we volgend jaar terug naar het centrum kunnen. Dat is voor iedereen beter.” Nog even volhouden dus, zegt hij. Collega Henk Jaspers is de exploitant van het traditionele touwtjes trekken. Hij is voor het eerst in Kaatsheuvel. “Maar elders zou het ook zo zijn, hoor. Deze warmte is voor ons niet goed, laten we hopen dat het ’s avonds beter gaat.” En verder is het wachten en koffie drinken, zegt hij. “Het is niet anders, maar we houden de moed erin!”

Op de kermis worden in de vooravond twee jonge moeders met kleine kinderen gesignaleerd en een vader die quasi nonchalant informeert “of de wachtrijen erg lang zijn.” Nee, valt wel mee.

Volledig scherm
Kermis Kaatsheuvel © Cor Schoenmaker

Tilburg e.o.