Volledig scherm

Kinderen op filmkamp in de duinen

LOON OP ZAND - De 'première' van een professioneel filmkamp voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar vindt deze zomer plaats in de Loonse en Drunense Duinen.

Volgens de organisatoren is het voor het eerst dat er een professioneel filmkamp voor kinderen wordt georganiseerd in Nederland.

Tijdens het kamp leren de deelnemers gedurende een week hoe het is om zelf film en televisie te maken. De kinderen gaan creatief aan de slag, maar doorlopen ook het productionele proces. Zo komen ze er achter hoe het voelt om een eigen productie op te zetten: van verslaggeving van het nieuws tot het maken van een animatiefilm.

Lees vrijdag het hele verhaal in het Brabants Dagblad.

  1. Politie waarschuwt voor drugslabs: ‘tikkende tijdbommen midden in woonwijken’

    Politie waarschuwt voor drugslabs: ‘tikkende tijdbommen midden in woonwijken’

    KAATSHEUVEL - De politie Zeeland-West Brabant slaat in EenVandaag alarm over het gevaar van drugslaboratoria in woonwijken. Deze chemische drugslabs staan verdekt opgesteld in bijvoorbeeld garages onder flats en in schuurtjes van rijtjeshuizen en worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs als amfetamine en MDMA. En daarmee zijn het volgens de politie ‘levensgevaarlijke tikkende tijdbommen’, midden in woonwijken.

Tilburg e.o.