Volledig scherm
Het Klavier. © Cor Schoenmaker

Klavier wordt ingeruimd: gemeente Loon op Zand is verhuisd

KAATSHEUVEL - Vanaf maandag wordt er gewerkt in Het Klavier, het multifunctionele gemeenschapshuis in de gemeente Loon op Zand. Na 17 jaar van ontwerpen, vergaderen en, rekenen is nu het Gemeenschapshuis echt van start gegaan.

Medewerkers van het gemeentelijk apparaat zijn aan het werk, net als die van de bibliotheek. Maar er werd ook gedanst, gezongen en gekaart. Hoewel op zaterdag 24 oktober de echte Open Dag is, draaien het gemeentelijk apparaat én de bibliotheek al op volle toeren. En dus is het al aardig druk. “Iedereen was welkom, dus wij zijn ook eens komen kijken,” zeggen de gebroeders Klijn, die de drie verdiepingen door lopen. Al is het voor sommige mensen nog even zoeken. “Ik moet bij het zangkoor zijn, maar ik heb geen idee waar ze zitten,” zegt mevrouw Van Gorkom. Even later wordt ze gehaald door een medewerker.

“Dat is een voordeel van deze manier van werken. Iedere medewerker kent de weg, of je nu voor de gemeente werkt of voor een andere bewoner. Dat zegt Yvonne Bosch regiomanager van bibliotheek Midden-Brabant. Rechts van de ruime ontvangstbalie, “begint” de bibliotheek. Ook hier: ruimte en licht. De bibliotheek heeft voortaan ruimere openingstijden. "Gebouw Open dan ook de bieb open”, aldus Yvonne Bosch. Dan zijn er de werkplekken, vergaderruimtes, collegekamer met “rampenwand” en raads- annex trouwzaal. De bridgeclub is al aan het kaarten. “Maar het tocht wel wat in mijn nek,” zegt Riek Heijda. Jan Abrahamse zegt dat de klimaatbeheersing straks op orde zal zijn, Op korte termijn zal ook de horeca-exploitant bekend zijn.

Tilburg e.o.