Volledig scherm
Wethouder Gerard Bruijniks (links) op bezoek bij Robert en Petra van Halder, de eerste bewoners van de nieuwe wijk Westwaard. © Henri Boer Fotografie

Klein bijenhotel voor eerste bewoners duurzame wijk Westwaard in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Als eerste bewoners van de nieuwe Kaatsheuvelse woonwijk Westwaard werden vrijdagochtend Robert en Petra van Halder thuis in het zonnetje gezet. Wethouder Gerard Bruijniks ging op visite en bracht namens de gemeente een taart mee voor bij de thee. 

Ook bood hij het echtpaar een bijenhotel aan als blijvend aandenken. Westwaard moet immers een duurzame, groene wijk worden. ,,Dat komt goed uit voor alle winterakonietjes in onze tuin”, aldus Robert. De familie Van Halder woont sinds augustus 2018 in hun vrijstaande nieuwbouwwoning. 

Bij het feestelijke moment waren namens de gemeente Loon op Zand tevens de nieuwe projectleider Lonneke Lossie aanwezig en kavelbegeleider Margo van Dun. 

Genoeg te doen in 2019 

Dit jaar is er volgens Lossie genoeg te doen in plan Westwaard. ,,De particuliere kopers zijn al flink op stoom met bouwen. Verder staan er nog een aantal projectmatige bouwprojecten op de rol. Ook het CPO-project begint vorm te krijgen. En we gaan aan de slag met plannen voor de openbare ruimte voor het eerste stuk. Een deel van Fase 1 (ten noorden van de wadi) moet nog verkaveld worden.” 

Uitgifte per woonveld

Voor de eerste fase van 220 woningen geeft de gemeente de bouwrijpe grond per woonveld uit. Er wordt gekeken welk typen woningen waar gebouwd mogen worden. Op ieder woonveld is plaats voor 10 tot 30 woningen of kavels. Die worden verkocht aan particulieren, projectontwikkelaars of combinaties van beiden.  

Volledig scherm
Projectleider Lonneke Lossie en kavelbegeleider Margo van Dun van de gemeente Loon op Zand. © Henri Boer Fotografie

Tilburg e.o.