Lea Maas (voorgrond) aan het werk in de nieuwe kringloopwinkel.
Volledig scherm
Lea Maas (voorgrond) aan het werk in de nieuwe kringloopwinkel. © Joris Buijs / BeeldWerkt

Klussen en Diensten Centrale in Kaatsheuvel is verhuisd

KAATSHEUVEL - De Klussen en Diensten Centrale in Kaatsheuvel zit voortaan op het bedrijventerrein. Op het nieuwe adres ging maandag de Spullenwinkel weer open. ,,We hebben afgelopen weken van 's morgens vroeg tot 's avonds laat gewerkt", vertelt Lea Maas.    

De vrijwilligersorganisatie KDC is verhuisd van de Mgr. Völkerstraat in het centrum naar de Schotsestraat 4C. In het voormalige pand van fitnesscentrum Family Fit kunnen inwoners van de gemeente Loon op Zand terecht bij de tweedehands Spullenbank, de Klussenbank, de Fietsenbank, het Repair Café en de Mediatheek met boeken, cd’s en cd-rom’s. Bovendien neemt ook stichting Gered Gereedschap zijn intrek als actieve gebruiker. 

,,Tussen al deze onderdelen zal hopelijk een mooie kruisbestuiving plaatsvinden. Daarbuiten blijven we natuurlijk onze klussen bij de mensen thuis verrichten. Of het nu gaat om een lamp ophangen of de tuin doen, onze tachtig vrijwilligers komen graag langs”, aldus KDC-voorzitter Henk van Komen.  

  1. Logés Efteling zijn boos om nieuw beleid: ‘Schandalig dat we twee kaartjes voor één dag moeten kopen’
    PREMIUM

    Logés Efteling zijn boos om nieuw beleid: ‘Schandalig dat we twee kaartjes voor één dag moeten kopen’

    KAATSHEUVEL - ,,Schandalig dat we een extra kaartje voor in de avond moeten kopen, dat was niet de afspraak.” Bezoekers van de Efteling die voor de coronacrisis een overnachting hebben geboekt, voelen zich gedupeerd, doordat de openingstijden onverwachts zijn aangepast. Als ze in de maanden juli en augustus ’s avonds naar het park willen, moeten ze opeens een extra kaartje van 25 euro kopen.

Tilburg e.o.