Volledig scherm
De lege sokkel op het kerkhof in Kaatsheuvel. © J Ointgroen

Kunstwerk op kerkhof Kaatsheuvel onherstelbaar vernield

KAATSHEUVEL - Het rond Kerstmis vernielde kunstwerk van Wim Suermondt dat op de begraafplaats van de St. Jozefkerk in Kaatsheuvel stond, is onherstelbaar beschadigd. Het beeld, genaamd Jezus aan het kruis, kan volgens het bestuur van Parochie Heilige Willibrord niet meer teruggeplaatst worden.

Volgende week buigt het kerkbestuur zich over de vraag wat er voor in de plaats moet komen. ,,We denken dan aan een groot kruis of iets dergelijks ", zegt bouwheer Ad Maas hardop denkend. 

In twee keer

Volgens bestuurslid Ad van Beek, die de begraafplaatsen van de parochie in zijn portefeuille heeft, is de vernieling in twee keer gebeurd. ,, De daders hebben het kunstwerk eerst neergehaald en zijn toen kennelijk gestoord. Een paar dagen later zijn ze teruggekomen om het kunstwerk te ontmantelen, want we vonden allerlei onderdelen bij de ingang van de begraafplaats. Vermoedelijk zijn ze ook daarbij gestoord en hebben ze alles achtergelaten.". 

De losse onderdelen liggen nu opgeslagen in een zeecontainer. Het kerkbestuur heeft aangifte gedaan, maar nog niets van de politie gehoord. Het schadebedrag is nog niet bekend gemaakt.

Kunstwerk Rosagaerde

Het kunstwerk dat een poos geleden bij Rosagaerde aan de Parkstraat van zijn sokkel waaide, is nog wel in tact. Bij de gemeente Loon op Zand kan echter nog niemand zeggen wanneer het kunstwerk teruggeplaatst wordt.

Volledig scherm
Het in eerste instantie neergehaalde kunstwerk werd later helemaal van zijn sokkel gehaald. (Foto Martijn van Bijnen). © J Ointgroen
Volledig scherm
De lege sokkel bij Rosagaerde aan de Parkstraat. © J Ointgroen
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.