Volledig scherm
Het kunstwerk van Wim Suermondt wordt vlak voor de sloop van de oude gymzaal van De Werft in Kaatsheuvel gehaald. © Uitgeverij Baard & Kale

Kunstwerk van Suermondt niet naar nieuwe sporthal Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Het grote kunstwerk van Wim Suermondt bij De Werft in Kaatsheuvel verdwijnt uit het straatbeeld. ,,Het komt niet terug op de nieuwe sporthal", zegt wethouder Kees Grootswagers (CDA).  

Het werk hing tegen de gevel van de gymzaal aan de kant van de Berndijksestraat. De zaal wordt deze dagen gesloopt als laatste gedeelte van de oude sportaccommodatie. 

Naar het oordeel van de commissie Ruimte en Kwaliteit past het kunstwerk niet bij de nieuwe Werft aan de Huygenstraat. Het college van Loon op Zand heeft dat advies overgenomen. 

Naar de gemeentewerf

Grootswagers: ,,Wat er verder mee gebeurt, weet ik nog niet. Het werk gaat voorlopig naar de gemeentewerf en wordt daar opslagen. In overleg met de erfgenamen van de kunstenaar kijken we of er een andere geschikte locatie te vinden is".  

Anton Geesink

Het kunstwerk 'Ontmoeten - sport en spel' is een staalconstructie met dertien uitgeklopte koperen platen. Het werd in 1973 geplaatst op de gevel van ontmoetingscentrum/sporthal De Werft. Olympisch judokampioen Anton Geesink heeft het onthuld. 

Kunstenaar uit Waalwijk

Wim Suermondt (1927-2008) leefde en werkte bijna zijn hele leven in Waalwijk. Daar overleed hij ook ruim tien jaar geleden. Uitgeverij Baard & Kale brak in het recente nummer van De Sjaak nog een lans voor zijn oeuvre, nadat diverse werken waren vernield en gestolen.  

Volledig scherm
Met de sloop van de oude gymzaal bij De Werft is inmiddels begonnen. © Jan in 't Groen/BD
Volledig scherm
Het kunstwerk 'Ontmoeten - sport en spel' van Wim Suermondt hing sinds 1973 aan de gevel van De Werft. © Nico Snels/BD

Tilburg e.o.