Volledig scherm
Aan het tijdelijke parkeerterrein tegenover Het Klavier is een eind gekomen. © Nico Snels/BD

Laatste stuk van Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel nu aan bod

KAATSHEUVEL - In het centrum van Kaatsheuvel is begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor het bouwplan Zuidwand. Als eerste is het tijdelijke parkeerterrein met hekken afgezet en opgebroken. Na de sloop van het pand met de gemeentewinkel kon er op die plaats vrij geparkeerd worden, maar dat is nu voorbij. 

Het gebied Zuidwand is het laatste deel van het Bruisend Dorpshart aan het Anton Pieckplein tegenover Het Klavier. Op het gat bij de Achterom tot aan de oude brandweerkazerne komen huizen. Lavertuur Planontwikkeling gaat er 19 woningen bouwen. 

Alleenstaande jongeren

Daarvan worden er 13 als sociale huurappartementen voor alleenstaande jongeren afgenomen door wooncorporatie Casade. Dit complex sluit aan op het bestaande Marktzicht, dat van buiten wordt opgeknapt. De overige 6 zijn grondgebonden woningen bij de Bilderdijkstraat, dit is het project Zuidwacht Kaatsheuvel. Hiervan zijn er al 4 verkocht.   

Volledig scherm
Het parkeerterrein verdwijnt definitief. © Nico Snels/BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Wandelexcursie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

  Wandelex­cur­sie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

  KAATSHEUVEL - Het mag dan 75 jaar vrede zijn, in de Loonse en Drunense Duinen is nog altijd veel oorlogsverleden zichtbaar, zegt natuurgids Peter van der Velden. Zondag verzorgt hij, samen met andere andere gidsen van IVN de Langstraat de Waertman, een excursie vanaf de Roestelberg in Kaatsheuvel naar Westloon. ,,Een amateur historicus gaat mee om te vertellen wat er zich in dit gebied zoal heeft afgespeeld.”
 2. Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente
  kaart

  Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente

  LOON OP ZAND - Lokale heffingen brengen dit jaar naar verwachting bij een groot deel van de Nederlandse gemeenten meer geld in het laatje. Een groot deel wordt betaald door inwoners zelf, het overige deel komt van bezoekers. Vooral Loon op Zand denkt de schatkist in 2020 flink te spekken ten opzichte van vorig jaar. De opbrengsten stijgen hier met maar liefst 29,8 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Tilburg e.o.