Volledig scherm
© Thinkstock

Langstraat vergrijst snel met Loon op Zand voorop (grafiek)

LOON OP ZAND - Het aantal senioren in De Langstraat en het Land van Heusden en Altena blijft de komende vijftien jaar onverminderd groeien. De Langstraat vergrijst nog sneller dan het Land van Heusden en Altena. De gemeente Loon op Zand gaat daarbij voorop.

In de gemeente Loon op Zand, waar Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer onder vallen, is over vijftien jaar 45 procent van de inwoners 55 jaar of ouder. Daarvan is dertig procent 65-plusser en vijftien procent is 75 jaar of ouder. Dat blijkt uit de bevolkings- en woningbehoefteprognose van de provincie Noord-Brabant.

Te weinig gebouwd
Dat de gemeente Loon op Zand aan kop loopt wat vergrijzing betreft, ligt aan het feit dat er in die gemeente de afgelopen jaren niet veel is gebouwd, zegt een woordvoerder. Vanwege onder meer de economische situatie zat het de woningbouw niet mee. De bouw in het Bruisend Dorpshart heeft erg lang op zich laten wachten en de ontwikkeling van woonwijk De Els II is zelfs nooit doorgegaan. "Inmiddels staan er meerdere bouwprojecten op stapel”, aldus de woordvoerder. Sommige worden al uitgevoerd, anderen staan op de planning of zijn inmiddels opgeleverd.

Infographic
In onderstaande infographic is per Langstraat-gemeente te zien hoe groot de vergrijzing is. De cijfers worden weergegeven in percentages. Honderd procent is de volledige bevolking van de gemeente. De lichtste groep is de groep van 0 tot 55 jaar, de donkerste groep is die van 75 jaar of ouder.

Lees donderdag 26 november meer over de vergrijzing van De Langstraat en Het Land van Heusden en Altena in Brabants Dagblad, editie De Langstraat.


Vergrijzing Langstraat
Create column charts

Tilburg e.o.