Volledig scherm
De Efteling werkt aan de rand van natuurgebied het Loonsche Land aan uitbreiding. © John Schouten/Beeld Werkt

Leefbaar Kaatsheuvel wil mensen wakker schudden over uitbreiding Efteling

KAATSHEUVEL - Leefbaar Kaatsheuvel roept zoveel mogelijk mensen op om dinsdagavond naar de inloopavond te komen over de toekomstplannen van De Efteling.

„Als De Efteling inderdaad blijft groeien, dan krijgt Kaatsheuvel op drukke dagen twee keer per dag 10.000 auto’s te verwerken. Wij zijn bang dat als we nu niets laten horen, het straks te laat is”, zegt Peter Horvers namens een groepje bezorgde inwoners dat zich Leefbaar Kaatsheuvel noemt.

In het zogenoemde Masterplan Wereld van de Efteling 2030 worden de plannen ontvouwd van en voor het attractiepark. De gemeente Loon op Zand wil dat eind dit jaar definitief presenteren aan de gemeenteraad. Dinsdagavond is een tussenstap in de communicatie met de inwoners van het dorp. Met name over de toename van het verkeer, is Leefbaar Kaatsheuvel bezorgd.

De inloopavond is van 17.00 tot 20.00 uur in Het Klavier aan het Anton Pieckplein.

Lees alles over de Efteling op bd.nl/efteling.

  1. Steun voor zangeres Lizzy en voor hiphoppers Boef en de Gelogeerde Aap.

    Steun voor zangeres Lizzy en voor hiphoppers Boef en de Gelogeerde Aap.

    Ook singer-songwriter Lizzy van den Herik uit Kaatsheuvel is een van de acht artiesten die een plaatsje krijgt op het online platform. Zij geeft van kleins af aan concerten voor haar familie. Haar familie en vrienden zijn een inspiratiebron om muziek en clips te maken. Zo zijn gebeurtenissen uit de levens van haar vrienden de kracht achter haar liedjes. Zo schrfeef Lizzy schreef het nummer 'Kites' voor een van haar vriendinnen die haar vader heeft verloren.

Tilburg e.o.