Volledig scherm
De Efteling werkt aan de rand van natuurgebied het Loonsche Land aan uitbreiding. © John Schouten/Beeld Werkt

Leefbaar Kaatsheuvel wil mensen wakker schudden over uitbreiding Efteling

KAATSHEUVEL - Leefbaar Kaatsheuvel roept zoveel mogelijk mensen op om dinsdagavond naar de inloopavond te komen over de toekomstplannen van De Efteling.

„Als De Efteling inderdaad blijft groeien, dan krijgt Kaatsheuvel op drukke dagen twee keer per dag 10.000 auto’s te verwerken. Wij zijn bang dat als we nu niets laten horen, het straks te laat is”, zegt Peter Horvers namens een groepje bezorgde inwoners dat zich Leefbaar Kaatsheuvel noemt.

In het zogenoemde Masterplan Wereld van de Efteling 2030 worden de plannen ontvouwd van en voor het attractiepark. De gemeente Loon op Zand wil dat eind dit jaar definitief presenteren aan de gemeenteraad. Dinsdagavond is een tussenstap in de communicatie met de inwoners van het dorp. Met name over de toename van het verkeer, is Leefbaar Kaatsheuvel bezorgd.

De inloopavond is van 17.00 tot 20.00 uur in Het Klavier aan het Anton Pieckplein.

Lees alles over de Efteling op bd.nl/efteling.

  1. Duurzaamheid centraal op toerismecongres gemeente Loon op Zand

    Duurzaamheid centraal op toerismecongres gemeente Loon op Zand

    KAATSHEUVEL - Een warm welkom kregen de deelnemers aan het Nationaal Leisurecongres van de gemeente Loon op Zand donderdagmorgen. Daarvoor zorgde een kudde van zo'n 150 schapen op het Anton Pieckplein voor Het Klavier. Schaapherder Bart van Ekkendonk onderstreepte zo enerzijds het thema 'De kracht van duurzaam toerisme' en tegelijk vroeg hij aandacht voor zijn eigen plan voor een educatieve boerderij ergens tussen Tilburg en de duinen.

Tilburg e.o.