Volledig scherm
De politie was dinsdagmiddag nog bezig op het terrein van de voormalige nertsenfarm aan de Bergstraat tussen Loon op Zand en De Moer. © Jan van der Linden

Leegstaande nertsenfarm met 1600 kilogram drugsgrondstoffen in Loon op Zand ontmanteld

LOON OP ZAND - In Loon op Zand trof de politie maandagavond en hoop materialen aan om amfetamine (speed) mee te maken. Het ging in totaal om 1600 kilogram grondstoffen om de synthetische drugs van te kunnen maken.

De spullen waren verstopt in een kassencomplex aan de Bergstraat in Loon op Zand. Specialisten zochten uit om wat voor stoffen het precies ging en een speurhond doorzocht het complex op zoek naar meer rotzooi. Een gespecialiseerd bedrijf was middernacht ter plaatse om alle spullen op te ruimen.

Het Landelijk Forensisch Service Centrum (LFSC) gaat dinsdag verder met het onderzoeken van de aangetroffen chemicaliën. Ook de recherche onderzoekt de zaak.

Er zijn tot op heden nog geen personen aangehouden.

Volledig scherm
Het kassencomplex waar de drugsgrondstoffen gevonden zijn. © FPMB / Erik Haverhals
  1. Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND - Het bedrijf Heton uit Kerkrade gaat vanaf 6 juli 2019, de exploitatie van de Werft en de Wetering, voor de gemeente Loon op Zand uitvoeren. Heton verzorgt reeds sinds 1996 de exploitatie van de binnensportaccommodaties en multifunctionele gebouwen. Nadat in 2017 de exploitant Stichting Multiculturele Centra (SMC) failliet was gegaan is het beheer in handen van Het Eindhovense Hydra Sport. Bijzonderheden over het contract heeft de gemeente nog niet bekend gemaakt.

Tilburg e.o.