Volledig scherm
Loco-burgemeester Gerard Bruijniks reikte de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau uit aan Gerrit Verhagen uit Kaatsheuvel. © Johan Wouters / Pix4Profs

Lintje voor Gerrit Verhagen uit Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Bij zijn afscheid als directeur is vrijdag Gerrit Verhagen (50) in Kaatsheuvel benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de koninklijke onderscheiding voor zijn vrijwilligerswerk binnen de hervormde kerk en zijn verdiensten voor het familiebedrijf aan de Rechtvaart. 

Verhagen begon in 1986 bij het loonbedrijf van zijn vader en werd er in 1999 directeur/eigenaar. Toen het grondwerk afnam, ging hij zich specialiseren in het ruimen en herinrichten van begraafplaatsen. Als deskundig adviseur hielp hij kerkelijke en burgerlijke gemeenten en stond hij ook nabestaanden bij. 

Bestuurlijk is Verhagen nog actief als ouderling-kerkrentmeester, collegevoorzitter en penningmeester in onder meer Sprang-Capelle. In het dorp zet hij zich ook in als vertrouwenspersoon bij de christelijke basisschool De Rank. En orgelvereniging MechaMusica in het Belgische Zingem heeft in hem een gedreven secretaris.  

Van 1992 tot 2000 was Verhagen diaken bij de Hervormde Gemeente Loon op Zand en in dezelfde periode zat hij in het bestuur van De Thuishoven, later zorginstelling De Schakelring. 

Tilburg e.o.