Volledig scherm
© Beeld Werkt

Loon op Zand 750 jaar: ‘Toen Hertog Jan kwam varen’

KAATSHEUVEL - Met een bijzonder concert door de Koninklijke Sophia's Vereeniging kreeg woensdagavond in het Efteling Theater de viering van 750 jaar heerlijkheid/gemeente Loon op Zand een mooie muzikale ouverture.

Zo'n 800 aanwezigen genoten van de 155-jarige harmonie, onder leiding van Jos Schroevers, met hoofdrollen voor soliste Fientje Hoogstadt en fluitiste Suzanne Cratsborn. 

Bekende klanken

Onder de bekende klanken van het lied ‘Toen Hertog Jan kwam varen’ werd het publiek mee terug in de tijd genomen naar het hof van Jan I van Brabant in het jaar 1269. De hertog (Frans Oosterwaal) en zijn dichtende nar (Gerard Kennekens) stellen er Willem II van Horne aan als de eerste heer van Venloon. 

In zijn openingsrede riep wethouder Gerard Bruijniks, die burgemeester Hanne van Aart verving, alle inwoners van Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer op om er vooral samen een prachtig feestjaar van te maken. De organiserende stichting had voor iedereen een speciale jubileumspeld. Na afloop was er een gezellig samenzijn voor de bezoekers. Foto Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

Tilburg e.o.