Volledig scherm
De winnaars van Het beste idee. Foto: Jan in 't Groen © J Ointgroen

Loon op Zand kiest 'Het beste idee'

KAATSHEUVEL - Tijdens een sfeervolle avond in Het Klavier heeft de gemeente Loon op Zand zondagavond de winnaars van het beste idee voor hulp en zorg bekendgemaakt. 

Oorspronkelijk waren 140 ideeën ingezonden. 38 ideeën bleven over waar de inwoners van de gemeente Loon op Zand op mochten stemmen. Tijdens de bijeenkomst in Het Klavier werden tien winnaars gekozen, waarvan het idee ook daadwerkelijk zal worden uitgevoerd. 

Wethouder Ligtenberg: ,,De afvallers zijn geen verliezers. We gaan kijken of we die ideeën kunnen gebruiken en in kunnen passen bij de 10 winnaars. We starten in het najaar een inovatiegroep waar de 'verliezers' zitting in kunnen nemen en zo hun idee verder uit kunnen werken."

In totaal heeft de gemeente 200.000 euro uitgetrokken om de ideeën ten uitvoer te brengen. ,,We verwachten wel een kostenplaatje van de indieners, maar dat wil niet zeggen dat ze het volledige bedrag krijgen. Dat weten we nu nog niet, dat moet nog verder worden uitgewerkt", aldus Ligtenberg. 

De 10 winnaars:

De geheugenwerkplaats, Blij op de boerderij, Anton Pieck Park, Playground Loon op Zand, Domaticoplatform, Tabletstudent, Het is nu tijd voor mooie herinneringen, De Zorgoppas, Kinderboerderij Het Molengeitje en Old School Loon op Zand.

Tilburg e.o.