Volledig scherm
De startbijeenkomst in De Wetering voor de Toekomstagenda van de gemeente Loon op Zand. © Pix4Profs /Jan Stads

Loon op Zand legt Toekomstagenda 2030 door inwoners vast

KAATSHEUVEL - Een bijzondere raadsvergadering donderdagavond in Kaatsheuvel: de Toekomstagenda van de gemeente Loon op Zand wordt vastgelegd. Daarin staan de belangrijkste doelen tot 2030, zoals die door inwoners zijn aangedragen. 

De agenda is de uitkomst van de bijeenkomsten die afgelopen halfjaar werden gehouden in de drie dorpen. Werkgroepen van betrokken burgers hebben onderwerpen die zij belangrijk vinden bij de kop gevat en uitgewerkt tot plannen of visies. 

Inwoners aan zet

Thema's zijn onder meer duurzaam en groen, pas op de plaats en inwoners aan zet. Veel ideeën zijn al omgezet in concrete projecten.  

De speciale vergadering begint met een informele gespreksronde tussen vertegenwoordigers van de groepen en raadsleden. Daarna worden plenair de ervaringen uitgewisseld en besproken hoe de inbreng van de deelnemers een vervolg krijgt. 

Niet vrijblijvend, maar leidend

Want afspraak is dat de Toekomstagenda voortaan leidend wordt en allesbehalve vrijblijvend is. Daar zal de raad zich van bewust moeten zijn bij te nemen beslissingen. Het nieuwe kompas kwam immers tot stand door samenspraak tussen bevolking en bestuur.   

Tilburg e.o.