Volledig scherm
In het hele land wordt er wekelijks gewandeld. © Nationale Diabetes Challenge

Loon op Zand loopt mee in Nationale Diabetes Challenge

LOON OP ZAND - De gemeente Loon op Zand heeft zich aangesloten bij de Nationale Diabetes Challenge. Deze week werd er voor het eerst gelopen vanuit woonzorgcentrum De Venloene. 

Daar zal een 20-tal deelnemers iedere maandag aan het eind van de middag vertrekken voor een wekelijkse wandeltocht. De wandelingen dienen als training ter voorbereiding op de Challenge week eind september. 

Het afsluitende festival wordt op zaterdag 28 september gehouden. Vorig jaar was dat in het Olympisch Stadion in Amsterdam.   

Gezonde leefstijl

Doel van de landelijke actie is om mensen met diabetes (suikerziekte) op weg te helpen naar een gezonde leefstijl. Niet alleen voeding, ook meer bewegen en lopen draagt daar aan bij. 

Het project is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, genoemd naar de oud-topvolleyballer die ook aan diabetes leed. 

Wandelcoach

In de gemeente Loon op Zand trekt ContourdeTwern de kar, samen met het Tilburgse steunpunt aangepast sporten. Behalve een wandelcoach zijn bij de medische begeleiding van de deelnemers ook diëtisten, fysiotherapeuten en huisartsen betrokken.  

Tilburg e.o.