Volledig scherm
De gratis app voor de BeleefRoutes. © Gemeente Loon op Zand

Loon op Zand presenteert nieuwe app BeleefRoutes

LOON OP ZAND - Als toeristische gemeente wil Loon op Zand haar gasten wijzen op plekken die ze zeker moeten bezoeken tijdens hun verblijf. Dat kan voortaan ook via de gratis app BeleefRoutes, die zaterdagmiddag 16 maart wordt gepresenteerd.

Wethouder Kees Grootswagers zal op zijn mobieltje de interactieve wandel- en fietsroutes lanceren bij café De Kiosk aan het Oranjeplein. 

Niet alleen de recreanten van elders, ook de eigen inwoners kunnen zo op een leuke manier nog wat opsteken over hun eigen omgeving. Onderweg geeft de app informatie over de bezienswaardigheden door middel van tekst, beeld en geluid.

Drie verschillende routes

Er zijn drie verschillende routes beschikbaar: Speuren in Loon op Zand voor de jeugd, Wandelen in historisch Loon op Zand en Dierenwereld in de Loonse duinen. Volgens de app is de afstand steeds 7,2 kilometer. Als startpunt wordt De Wetering aangegeven.

Kampeerboerderij Land van Kleef

BeleefRoutes is een al bestaande landelijke app om stad en natuur met je smartphone te ontdekken. De gemeente heeft voor de lokale versies samengewerkt met kampeerboerderij Land van Kleef, de heemkundekringen, Jeugdvakantiewerk Loon op Zand en Bende van de Witte Veer uit Dongen. 

Tilburg e.o.