Volledig scherm
Het gemeentehuis aan het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel. © Nico Snels/BD

Loon op Zand sluit gemeentebalie op vrijdag wegens bezuinigingen

KAATSHEUVEL - Wegens bezuinigingen gesloten. Dat geldt vanaf 1 januari voortaan op vrijdag voor de gemeentebalie in Het Klavier in Kaatsheuvel. 

De receptie van de gemeente Loon op Zand is volgend jaar niet meer iedere werkdag open voor het publiek. ,,We hebben gekozen voor de vrijdag omdat dit de rustigste dag van de week is", lichtte burgemeester Hanne van Aart het collegebesluit toe in de raadsvergadering. 

Om het begrotingstekort van bijna vier miljoen euro voor 2020 aan te pakken, moet er bezuinigd worden op de gemeentelijke uitgaven. 

Bezoek combineren met weekmarkt

De maatregel, die een besparing van 75.000 euro oplevert, is tegen het zere been van Bertus Kemmeren. Volgens de raadsnestor van GemeenteBelangen komen er op vrijdag gemiddeld zo'n honderd telefoontjes binnen. 

,,Ook zijn er inwoners die een bezoek aan de weekmarkt op vrijdagmiddag combineren met een bezoek aan de gemeentebalie", aldus Kemmeren. Hij vindt dat de service aan de burger centraal moet staan.     

Wel gastvrouw of -heer aanwezig

De gevolgen van de vrijdagsluiting vallen wel mee, stelde Van Aart. ,,De telefoon wordt beantwoord en voor spoedgevallen zijn we sowieso altijd bereikbaar. In de ontvangsthal blijft op vrijdag wel een gastvrouw of -heer aanwezig om bezoekers te woord te staan. Alleen afspraken maken met een medewerker van de gemeente kan dan niet.”  

Kemmeren kondigt aan dat hij het kritisch zal blijven volgen. 

Tilburg e.o.