Volledig scherm

Loon op Zand start met aanpak wateroverlast

LOON OP ZAND - Het bedrijf Gebroeders De Leeuw start maandag met de aanpak van de wateroverlast in de omgeving van de Ecliptica in Loon op Zand. Het wordt een omvangrijke operatie. Als alles meezit, is de klus april volgend jaar klaar.

Bewoners van Ecliptica en aanpalende straten moeten verlost worden van wateroverlast bij hoosbuien. Al meerdere malen is tijdens extreme buien regenwater in woningen, kelders en garages gestroomd. De voorbereidingen voor deze operatie hebben veel tijd gekost. De gemeente neemt geen halve maatregelen. Zo bestaan de werkzaamheden onder meer uit de aanleg van bergingskelders, hemelwaterriool, robuuste roostergoten, doorlatende verharding en diverse afkoppelingen. Een investering van zo'n 1,5 miljoen euro.

Er lopen nu nog procedures voor de aanleg van ondergrondse waterbergingskelders in het grasveld aan de Hydra en het plantsoen aan de Cassiopeia/Perseus. Het plan ligt gevoelig bij omwonenden, die vrezen voor de kap van beeldbepalende bomen. Het is de bedoeling dat de waterbergingskelders in het voorjaar aangelegd worden.

Tilburg e.o.