Volledig scherm
Burgemeester Wim Luijendijk. © Jan Stads Pix4Profs

Loon op Zand stelt profiel nieuwe burgemeester vast

KAATSHEUVEL - De gemeente Loon op Zand gaat op zoek naar een nieuwe burgemeester. De opvolger van Wim Luijendijk moet over vele vaardigheden beschikken, zo blijkt uit de profielschets. 

Verbindend en betrokken, daadkrachtig leiderschap en bestuurlijke sensitiviteit. Dat zijn de belangrijkste kwaliteiten die worden gevraagd. Hij of zij dient verder initiatieven vanuit de samenleving te omarmen. In regionaal verband, zowel Hart van Brabant als de Langstraat, ligt er de taak om de visie en het belang van Loon op Zand uit te dragen. 

De gemeenteraad overhandigt dinsdag 9 mei het officiële document aan Commissaris van de Koning Wim van de Donk. Vanaf 16 mei staat de vacature open voor sollicitanten. Uit de lijst met kandidaten doet de vertrouwenscommissie haar voordracht. In de commissie zijn de vijf raadsfracties vertegenwoordigd; voorzitter is VVD’er Frank van Wel. Het streven is om op 12 oktober de naam van de nieuwe burgemeester bekend te maken. Luijendijk gaat op 15 november met pensioen. 

De enquête die de gemeente zelf heeft gehouden, werd ingevuld door 170 inwoners uit Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer.    

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.