Volledig scherm
Affiche herdenkingsweek 75 jaar bevrijding. © 750 jaar Heerlijkheid/Gemeente Loon op Zand

Loon op Zand viert 75 jaar bevrijding met week vol herdenkingsactiviteiten

Bevrijding 75 jaarKAATSHEUVEL - Inwoners uit de drie kernen van de gemeente Loon op Zand vieren de bevrijding, nu precies 75 jaar geleden. De herdenkingsweek begint zondag 27 oktober en eindigt zaterdag 2 november. 

Zondagmiddag om 14.00 uur zijn alle inwoners welkom bij de herdenkingsviering in de Sint Janskerk in Loon op Zand. De bijeenkomst wordt opgeluisterd met muziek en zang. Vanaf 15.30 uur is er in Het Uilennest een programma voor de dorpsbewoners. 

De Moer en Kaatsheuvel

Soortgelijke bijeenkomsten zijn op donderdag 31 oktober bij 't Maoske in De Moer en op vrijdag 1 november bij De Vossenberg in Kaatsheuvel. Aanvang beide avonden 19.30 uur. 

Tekst gaat verder onder het kader.

Bevrijdingsconcerten en lezing

Muziekvereniging Concordia geeft dinsdagavond 29 oktober om 19.30 uur een bevrijdingsconcert in Residentie Molenwijck in Loon op Zand. Toegang gratis, wel vooraf aanmelden. 

Op dezelfde avond en tijdstip houdt oorlogshistoricus Jac Didden een lezing in de kerk H.H. Martelaren van Gorkum aan de Erasstraat in Kaatsheuvel. 

Voor de inwoners van Kaatsheuvel verzorgt Het Seniorenorkest woensdagmiddag 30 oktober om 14.00 uur een speciaal concert in Het Klavier. 

Museum Jaren ‘40-’45

Het museum Jaren ’40-’45 en Nederlands Indië in Loon op Zand is de hele week te bezoeken. De deuren aan de Dr. van Kesselstraat 47 staan iedere middag open van 13.00-17.00 uur van maandag tot en met zaterdag.  

Wandelingen M.A.St.

Op zaterdag 2 november zijn er om 11.00 uur en om 14.00 uur vanaf het Vredesmonument aan de Horst rondleidingen met een gids door de M.A.St., het munitiedepot van de Duitsers.  

Afsluiting in Kapelzaal

De afsluiting van de Bevrijdingsweek is op zaterdagmiddag om 16.00 uur in de Kapelzaal van Park Vossenberg in Kaatsheuvel.

Tilburg e.o.