Volledig scherm
Logo van de Toekomstagenda 2030 © Gemeente Loon op Zand

Loon op Zand werkt verder aan ambitieuze Toekomstagenda

KAATSHEUVEL - Loon op Zand wil voortvarend verder met de Toekomstagenda 2030. Ook nu de gemeente financieel in zwaar weer dreigt te komen, gaat de uitwerking van de plannen gewoon door. 

,,De financiële situatie van de gemeente maakt de uitvoering van de Toekomstagenda uitdagender dan verwacht. Dit weerhoudt de Toekomstmakers er niet van om met een flinke dosis gezond verstand en creativiteit volop in mogelijkheden te denken en door te pakken", zo laat het gemeentebestuur weten. 

Bijeenkomst in raadzaal

Om de daad bij het woord te voegen, is volgende week maandag 24 juni een bijeenkomst belegd in de raadzaal in Het Klavier. Daar kunnen de deelnemers samen afspreken hoe ze de geselecteerde onderwerpen denken te realiseren. Ook andere inwoners die belangstelling hebben, mogen bij de gesprekken aansluiten. 

Document voor raad

Begin april stemde de gemeenteraad in met de Toekomstagenda 2030. Die werd samengesteld door betrokken burgers uit Loon op Zand, Kaatsheuvel en De Moer. Het belangrijke document geeft aan in welke richting de gemeente zich de komende tien jaar zou moeten ontwikkelen. De raad dient serieus rekening te houden met de agenda en beleidsvoornemens eraan te toetsen. 

Vier onderwerpen

De Toekomstmakers hebben vier zogenoemde ‘onderwerpen met energie’ gekozen met als thema's: gemeenschappen, omgeving, economische ontwikkeling en als laatste gemeenschap, bestuur en communicatie. Binnen deze speelvelden liggen allerlei concrete ideeën om mee aan de slag te gaan. 

Reeks onderwerpen

Een aantal voorbeelden zijn seniorenhuisvesting, starterswoningen, leefbaarheid De Moer, eenzaamheid, contact tussen jong en oud, verkeersveiligheid, duurzaamheid, energieloket, meerdaags toeristisch verblijf, partnerschap met de Efteling, burger-app en de gemeentelijke herindeling. Allemaal zaken die volgens de makers van de Toekomstagenda de nodige aandacht behoeven.    

Rode cijfers

Plannen die uiteraard ook geld kosten. De Loonse raad buigt zich morgenavond (donderdag) opnieuw over de rode cijfers van de gemeente.       

Tilburg e.o.