Volledig scherm
Het terrein van Droomgaard in Kaatsheuvel. © Beeld Werkt

Loon op Zand wil huisvesting arbeidsmigranten regionaal aanpakken

KAATSHEUVEL - Alleen als gemeenten samen de huisvesting van arbeidsmigranten gaan oppakken, is een adequate oplossing mogelijk. 'Maar dan nog zal dat niet in een paar maanden te regelen zijn', waarschuwde wethouder Gerard Bruijniks (GemeenteBelangen) van Loon op Zand voor te veel optimisme.

Een meerderheid van de Loonse gemeenteraad stemde donderdagavond in met een motie van Pro3 om in regionaal verband de woonproblematiek rond veelal Oost-Europese arbeiders aan te pakken.

Zo verblijven al jaren honderden Polen in caravans op vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel en een klein deel van hen zorgt voor ongerustheid en onveiligheid in de buurt.

Op de agenda
Loon op Zand heeft nog zeer recent stappen ondernomen, tot en met het ministerie toe, om de problemen met de arbeidsmigranten op de agenda’s te krijgen. Niet alleen gemeenten, ook woningcorporaties, ondernemers en uitzendbureaus hebben hier een rol in te vervullen.

  1. Politie waarschuwt voor drugslabs: ‘tikkende tijdbommen midden in woonwijken’

    Politie waarschuwt voor drugslabs: ‘tikkende tijdbommen midden in woonwijken’

    KAATSHEUVEL - De politie Zeeland-West Brabant slaat in EenVandaag alarm over het gevaar van drugslaboratoria in woonwijken. Deze chemische drugslabs staan verdekt opgesteld in bijvoorbeeld garages onder flats en in schuurtjes van rijtjeshuizen en worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs als amfetamine en MDMA. En daarmee zijn het volgens de politie ‘levensgevaarlijke tikkende tijdbommen’, midden in woonwijken.

Tilburg e.o.