Volledig scherm
Het terrein wordt al gebruikt om auto's te parkeren © Marie-Therese Kierkels / BeeldWerkt

Loon op Zand wil verhard parkeerterrein bij duinen

LOON OP ZAND - Als het aan de gemeente Loon op Zand ligt, kunnen bezoekers van de duinen in Kaatsheuvel volgend jaar hun auto op een groot, verhard parkeerterrein wegzetten. Het weiland tussen cafe-restaurant De Roestelberg en vakantiepark Het Genieten zal daarvoor als officiële parkeerplaats worden ingericht. Er is plaats voor ruim 300 wagens.

Op de wei wordt al provisorisch geparkeerd, sinds er een parkeerverbod geldt langs de Roestelbergseweg. Dat werd ingevoerd omdat op drukke zondagen de auto's overal in de berm werden geparkeerd en zodoende de hulpdiensten blokkeerden.

Belangen
De verharding is noodzakelijk omdat het parkeerterrein in waterwingebied ligt en verontreiniging van het grondwater moet worden voorkomen. De grond is eigendom van de families Megens (Het Genieten) en Van Eeuwijk (De Roestelberg). Ze zijn bereid om mee te werken aan de plannen van de gemeente, maar hebben ook ieder hun eigen belangen. Zo vindt Megens dat ook andere partijen, zoals Natuurmonumenten, mee moeten betalen. En voor Van Eeuwijk ligt de prioriteit op het verharden van de parkeergelegenheid voor zijn zaak.

Miljoen
De gemeente streeft er toch naar om de komende jaren het hele gebied bij de natuurpoort naar de duinen in te richten voor de stroom bezoekers. De kosten van het project zijn geraamd op ruim 1 miljoen euro. De Loonse raad heeft in mei een krediet van 2 ton goedgekeurd.

Tilburg e.o.