Volledig scherm
Ieder half jaar ruimen leden van Pro3 zwerfvuil op. © Pro3

Loonse partij Pro3 viert 10-jarig bestaan met lindebomen en minicongres

KAATSHEUVEL - Onder het motto ‘10 jaar Pro3 in beweging’ viert de progressieve partij van Loon op Zand zaterdag 9 november zijn tienjarig bestaan. Alle drie de kernen krijgen van de jarige een lindeboom en er is een minicongres over de ‘democratische uitdaging’. 

Pro3 werd in november 2009 opgericht als een nieuwe samenwerking tussen de Partij van de Arbeid, GroenLinks en leden van D66. Uitgangspunten van de partij zijn ‘sociaal, schoon en slim’. 

Drie zetels in raad

In de gemeenteraad heeft Pro3 drie zetels, met als fractievoorzitter Peter Flohr en de raadsleden Marianne Verschure en Louis Laros. 

Ieder dorp een linde

Ook duurzaamheid is speerpunt. Daarom werden eerder dit jaar de 10-jarigen in de gemeente getrakteerd op een mini-moestuin. Als blijvend aandenken voor de gemeenschap aan het jubileum plant Pro3 in ieder dorp een boom. 

De eerste linde gaat zaterdag om 10.00 uur de grond in bij buurthuis Pannenhoef op het Ferdinand Bolplein in Kaatsheuvel. Zo gauw een geschikte plaats is gevonden, volgen Loon op Zand en De Moer.

Inleiding door Roel van Gurp

Roel van Gurp, directeur van woonstichting Casade en Eerste Kamerlid voor GroenLinks, houdt om 14.00 uur in De Gildenbond een inleiding. Sinds 2015 hebben inwoners het wettelijke recht om de gemeente uit te dagen als zij denken dat zij een dienst beter kunnen uitvoeren. 

Onder leiding van Van Gurp wordt over deze ‘democratische uitdaging’ gediscussieerd door de fractievoorzitters van de lokale politieke partijen en genodigden. Maar iedereen is welkom om deel te nemen aan het gesprek. 

  1. Verstandelijk gehandicapten vieren carnaval in Loon op Zand een week eerder

    Verstande­lijk gehandicap­ten vieren carnaval in Loon op Zand een week eerder

    LOON OP ZAND - Heel Loon op Zand loopt er keurig netjes bij. Immers, het is zondag. Maar neem een kijkje bij De Wetering, dan zie je daar vreemd volk rondlopen. Een man, verstopt in een krokodillenpak, een vrouw gehuld in kleding die het Koninklijk Huis niet zou misstaan. Hier wordt carnaval gevierd. Kennelijk hebben ze lak aan de agenda, want het zottenfestijn gaat eigenlijk pas komend weekend beginnen.

Tilburg e.o.