Volledig scherm
Sprookjesboom, attractiepark de Efteling. © Ellen Langenhuijsen/BD

Loonse raad akkoord met uitgangspunten Efteling 2030

KAATSHEUVEL – Het is de gemeente Loon op Zand donderdagavond laat toch gelukt om de rijen te sluiten. Unaniem werd er ingestemd met de nota waarin de ambities en uitgangspunten staan voor de Wereld van de Efteling in 2030.

Aan dat raadsbrede besluit ging wel een uitvoerig debat vooraf, dat tot twee keer toe werd geschorst voor overleg buiten de nieuwe raadszaal in Het Klavier. Een amendement (wijzigingsvoorstel) van oppositiepartijen Pro3 en VVD, gesteund door coalitiepartij CDA, zorgde voor de nodige discussie.

Harde voorwaarden
De drie indieners wilden met name enkele harde voorwaarden stellen aan de bereikbaarheid en mobiliteit in en rondom Kaatsheuvel als de Efteling straks flink is uitgebreid. Niet vanuit wantrouwen, zoals de coalitie suggereerde, maar om helderheid te verschaffen.

Na toezeggingen van wethouder Gerard Bruijniks, en druk van de fracties GemeenteBelangen en VoorLoon, werd het amendement niet in stemming gebracht. Tot tevredenheid van Bruijniks, die zo meer ruimte houdt om te onderhandelen met de Efteling over bijvoorbeeld betere oplossingen voor verkeersstromen en parkeren.

Meer nieuws en achtergronden over de Efteling op bd.nl/efteling.

Tilburg e.o.