Volledig scherm
© Thinkstock

Loonse raad verdeeld over subsidiebeleid welzijn

LOON OP ZAND - Het nieuwe beleid voor de welzijnssubsidies leidde donderdagavond tot een tweedeling in de gemeenteraad van Loon op Zand. De coalitie van GemeenteBelangen, Voor Loon en CDA zag VVD en Pro3 tegenover zich staan.

Maar de meerderheid zorgde ervoor dat het collegevoorstel werd aangenomen met twaalf tegen zes stemmen. En dus wordt er volgend jaar niet ingeleverd op de welzijnssubsidies en is er voor noodgevallen een potje van 15.000 euro achter de hand.

Bovendien worden de gemeentelijke bijdragen jaarlijks met de consumentenprijsindex verhoogd. Maatregelen die de forse bezuinigingen van 2013 ongedaan moeten maken.

Kritiek
Stevige kritiek was er van Suzan Mandemakers (VVD) en Peter Flohr (Pro3). In hun ogen doet het college veel te weinig. De VVD wil ‘één transparant subsidiebeleid’ en Pro3 ‘mist samenhang’ en ‘visie voor de lange termijn’. Beide partijen vroegen in een gezamenlijk amendement de subsidies terug te brengen naar het peil van 2013, maar ze kregen geen steun.

CDA-wethouder Kees Grootswagers stelde dat het college 'zeer zorgvuldig en in goed overleg met verenigingen' is gekomen tot een gedegen herijking van het subsidiebeleid.

  1. Politie waarschuwt voor drugslabs: ‘tikkende tijdbommen midden in woonwijken’

    Politie waarschuwt voor drugslabs: ‘tikkende tijdbommen midden in woonwijken’

    KAATSHEUVEL - De politie Zeeland-West Brabant slaat in EenVandaag alarm over het gevaar van drugslaboratoria in woonwijken. Deze chemische drugslabs staan verdekt opgesteld in bijvoorbeeld garages onder flats en in schuurtjes van rijtjeshuizen en worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs als amfetamine en MDMA. En daarmee zijn het volgens de politie ‘levensgevaarlijke tikkende tijdbommen’, midden in woonwijken.

Tilburg e.o.