Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Loonse sportclubs vechten bij Raad van State om ‘subsidie’

DEN HAAG/LOON OP ZAND – Subsidie willen de Loonse buitensportclubs de bijdrage in de exploitatiekosten eigenlijk niet noemen, omdat de gemeenteraad van Loon op Zand subsidies ‘te makkelijk’ kan afschaffen, zo bleek woensdag bij de Raad van State.

Maar of het nu subsidie heet, of niet, de gemeente besloot in 2013 de exploitatiebijdrage voor de zes Loonse buitensportverenigingen in tien jaar met stappen van 10.000 euro per jaar te halveren van 200.000 euro naar een ton.

Bevroren
Overigens heeft de gemeenteraad de verlaging van de bijdrage voor 2016 intussen tot 1 juli 2016 bevroren en hopen we er voor die tijd alsnog met de sportclubs uit te komen,’ aldus de gemeentewoordvoerder.

Contractbreuk
De sportclubs willen eerst de uitspraak van de Raad van State afwachten alvorens ze beslissen alsnog naar de civiele rechter te stappen om de contractbreuk aan te vechten. De gemeentewoordvoerder riep gelijk dat al dat procederen zonde van de tijd en het geld is. Maar de sportclubs vinden dat ze onrechtvaardig zijn behandeld. Uitspraak volgt binnen twaalf weken.

Tilburg e.o.