Volledig scherm
Sporthal De Werft in Kaatsheuvel. © Jan in ‘t Groen

Loonse stichting exploitatie De Werft en De Wetering vraagt faillissement aan

LOON OP ZAND - Stichting Multifunctionele Centra Loon op Zand (SMC) heeft bij de rechtbank het faillissement aangevraagd. Het SMC kan de exploitatie van De Werft in Kaatsheuvel en De Wetering in Loon op Zand niet meer rond krijgen. Het personeel is donderdag ingelicht.

Nog voor het weekend worden ook de gebruikers op de hoogte gebracht. Of beide accommodaties open kunnen blijven, wordt pas volgende week duidelijk. In een gezamenlijke verklaring stellen SMC en de gemeente dat zij het 'van groot belang achten dat De Werft en De Wetering beschikbaar blijven voor de gebruikers'.

De exploitatie is volgens het SMC verlieslijdend. Zonder een aanvullende bijdrage van de gemeente lukt het niet om de gebouwen draaiend te houden. Maar het college vindt het niet langer verantwoord om gemeenschapsgeld bij te leggen. Sinds de opening van het nieuwe Klavier eind vorig jaar is er leegloop bij de bestaande accommodaties.

  1. Duurzaamheid centraal op toerismecongres gemeente Loon op Zand

    Duurzaamheid centraal op toerismecongres gemeente Loon op Zand

    KAATSHEUVEL - Een warm welkom kregen de deelnemers aan het Nationaal Leisurecongres van de gemeente Loon op Zand donderdagmorgen. Daarvoor zorgde een kudde van zo'n 150 schapen op het Anton Pieckplein voor Het Klavier. Schaapherder Bart van Ekkendonk onderstreepte zo enerzijds het thema 'De kracht van duurzaam toerisme' en tegelijk vroeg hij aandacht voor zijn eigen plan voor een educatieve boerderij ergens tussen Tilburg en de duinen.

Tilburg e.o.